Skip to content →

Hækling for let øvede (2. søndag i advent)

Så er det anden søndag i advent og vi er allerede rykket op i kategorien “let øvet”: I sidste uge lærte vi at hækle firkantede stykker frem og tibage. I dag skal vi lære at hækle rundt – det kræver vi starter med magi: “The magic loop” er en start, hvor man trække løkken sammen inden i den første række, så ens julekugle, elefantben, hue, eller hvad man nu finder på får en fin lukket start:

Skal man hækle runde ting skal man også tage ud. Det er nemt ud i hækling: Man hækler simpelthen flere masker i den samme maske på rækken før – det eneste man skal holde styr på er, hvornår og hvor meget man skal tage ud. Nu er du klar til at hækle dråbe-julepynt – der er opskrift her.

Er du klar til at læse en opskrift (med mange fine billeder) på engelsk, så kan du også hækle disse søde monstre. “Single crochet” = fastmasker – så det er bare at starte med en magisk løkke, hækle rundt og tage lidt ud undervejs.

Og er du klar til også at tage ind, kan du jo hækle dine egne julekugler, der er opskrift her. Opskriften er meget udførlig og der er link til at lave synlige og usynlige indtagninger.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.