Skip to content →

Hækling for øvede (3. søndag i advent)

Nu skal det handle om hækleteknik på en lidt anden måde – nemlig om at hækle efter diagram. Det lyder måske indviklet, men faktisk er det meget, meget lettere end at holde styr på volapyk-rækker af forkortelser: Hvor er man, og hvor er det nu man skal hækle det fast på rækken før, hvis man ikke nødvendigvis skal hækle i alle masker?
Så er det diagrammer er smarte. Dybest set er det lissom at have billedet på puslespilskassen, så man kan se hvad det skal blive til, når man er færdig!diagram

Hvis vi kigger på diagrammet på billedet:

Man starter selvfølgelig i midten på den runde dims her: Som man kan se er der 6 luftmasker i en ring – samlet med en kædemaske. Så tre luftmasker opad (kl 12) – derfra er det venstre om, så 2 stangmasker (de kommer til at ligne 3 stangmasker) og en kædemaske.
Så gentager man 5 gange: 3 stangmasker / 1 kædemaske – gentages 5 gange og lukkes sammen med en kædemaske.

Det kunne man selvfølgelig godt bare skrive – men det fylder mere, og når man begynder at bygge en tredie runde udenpå bliver det dumt, for nu skal man måske ikke hækle i alle maskerne – så nu skal der også forklares, hvilke masker man skal springe over. Det kan hurtigt gå galt.
Opskrifter med diagram har gerne både en skrevet opskrift og et diagram, så kan man tjekke begge dele, hvis man bliver i tvivl.

Her er et eksempel på net-benvarmere (?) hvor opskriften både indeholder beskrivelse og diagram.

Og her er en fin blomst, som man kan hækle fra et fint lille diagram. Og her er nogle flere eksempler på hækling efter diagram.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.