Skip to content →

Hækling for begyndere (1. søndag i advent)

Mens vi venter på julens komme er det jo godt at have noget at tage sig til. Første søndag i advent er jo for begyndere, så vi skal lave fastmasker, luftmasker, kædemasker. Og husk lige som på tv må man godt spørge publikum eller ringe til en ven 🙂
Vi starter selvfølgelig med begyndelsen:

Så er det frem med garn og en hæklenål der passer til (prøv dig frem), og lad være med at stramme garnet alt for meget, for så kvæler man som bekendt barnet – det bliver også meget sværere at hækle. Især første række luftmasker, hvor man slå op må gerne være løse – man kan evt. tage en større hæklenål og så skifte til en mindre når man skal til at hækle tilbage.

Jeg foreslår at starte med at slå 22 luftmasker op – så er du nemlig allerede godt i gang med at hækle dig et iPhone-opladningshylster – Find opskriften her! (man skal bare hækle frem og tilbage indtil man
Og husk: Man behøver jo aldrig at følge opskrifter helt, så drop striberne (hvis fx ikke man har flere farver garn)
Skal det gå lidt hurtigere og være lidt mere luftigt, så prøv nogle rækker med stangmasker i stedet for fastmasker (rene fastmasker kan hurtigt blive lidt kedelig karklud) – se her, hvordan man laver stangmasker:

Sådan! Nu har du allerede lært at starte, hækle luftmasker (lm), fastmasker (fm) og stangmasker (sm). Det bliver vildt inden vi når jul!

5 Comments

 1. Yngste niecen Yngste niecen

  Pakkekalender træning day1:

  Luftmasker – tjek
  Fastmasker – tjek
  Stangmasker – tjek

  Og i anledning af den nært forestående højtid er det den jule-røde farve jeg har valgt… Hvordan sætter man billede ind i en kommentar ??
  (Synes godt nok at der er meeeeeget langt til et helt opladerhylster)

 2. anetq anetq

  Sådan!! Der er kun flere stangmasker til hjælp. Men jeg har lige testhæklet et spøgelse til næste pakke – (og installeret et plugin her, så man nu faktisk KAN uploade et billede af sin hækling:

  • Yngste niecen Yngste niecen

   Bom !
   Så fint et julehjerte..
   Men det var sp alligevel mere end jeg lige kunne overkomme..

   Synes allerede nu at der er frygteligt længt til et færdigt produkt, nu hvor jeg har brugt en halv aften på bare lillefingeren 😉

   • anetq anetq

    Jamen hvis den finger lige får en lukket bund og nogle øjne, så er det da et fint monster!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.