Recoveryprogrammer i hobetal

Jeg har nu forsøgt mig med en god håndfuld gratis programmer, der var ikke noget, der rigtigt kunne læse min usamarbejdsvillige harddisk – Partitionen var fin (kunne også fint ses i rigtig størrelse i windows diskmanager), disken kører fint og blev genkendt af systemerne som en harddisk med alle oplysninger, bortset liiiiiiige fra indholdet.
Nu er problemet så, at de gratis File Recovery-programmer jeg har afprøvet tilsyneladende alle kører samme strategi; søg disken igennem (sector for sector = mindst et par timer pr. 100 GB) og find filsystemet, for så at tage den derfra. Min mangel på succes med den slags ledte mig til at konkludere, at min teori om problemets rod nok var rigtig: det er filsystemet, der er smadret på min Maxtor-harddisk, og diverse scanninger viste også, at den har en solid bunke bad clusters sidst på drevet (som jo snildt kunne være årsagen til førnævnte problem).

Demo-versionen af Magic Recovery Pro 3.2 har som det eneste program uden timelange scanninger poppet sit vindue op og fremvist en oversigt over alle mine mapper på drevet og deres indhold. Man skal jo så betale, før man kan flytte på dem, dvs. gemme dem på noget andet. Så jeg måtte jo krybe til korset og slippe slanterne. Men til gengæld kan jeg oplyse, at programmet holder alt, hvad det lover: Direkte adgang til alle mine data, og kopier/sæt ind, så ligger de sikkert og læseligt på frisk ny harddisk, fantastisk! Så ender du i samme situation, kan det varmt anbefales. Men det gør du selvfølgelig ikke, vel? For du tager jo backup, n’est ce pas?

Et par spørgsmål står tilbage:
1) Er der nogen der kender det fedeste backup program, der kan spejle én ekstern harddisk over på en anden ekstern?
2) Er man lidt for frisk og gambleragtig, hvis man formatterer dén der er i udu og genbruger den, eller burde man kyle skidtet ad helvede til?

8 thoughts on “Recoveryprogrammer i hobetal

  1. Runemester Yoda

    1) kender kun noget til Mac ;-)

    2) ja, det må du absolut ikke. Moderne harddiske har en hel del reserve-clusters som de selv flytter data over på hvis der er begyndende læse/skrive-fejl. Når først alle disse reserve-clusters er opbrugt begynder drevet at rapportere bad clusters, og så er drevet totalt f*cked. Der er sandsynligvis løst (og meget elektrostatisk) diskoverfladestøv der futter rundt derinde og sætter sig rundt omkring. Det er meget vigtigt ikke at bruge det til noget som helst vigtigt. (Jeg bruger dog selv sådan en defekt harddisk som “Fjernlager” til dårlige film :-) )
      Jeg vil anbefale at skille det ad og pille den magnet ud der holder læse/skrive-armen på plads når den er parkeret; stærkere magnet skal man lede længe efter! :-)

    Tillykke med at du kunne redde dine data :-)

  2. Runemester Yoda

    Forøvrigt, ang. 1), så er det smart med en harddisk-spejling, da man så bare kan boote fra den og køre videre i tilfælde af ulykke.

    MEN det tager år og dag at spejle en hel harddisk, så mit gæt er at man ikke får det gjort så tit. Og hvor vigtigt er det at tage backup af programmer og Windows…

    Min anbefaling er stadig et smart inkrementelt backupprogram. (Til Mac klart Time Machine i den kommende 10.5 – ja, jeg har simpelt hen tænkt mig at vente med at tage ordentlig backup til 10.5 kommer :-))

  3. Runemester Yoda

    Forøvrigt :)

    Det sejeste program til at redde harddiske er klart SpinRite !

    http://www.grc.com/sr/spinrite.htm

    SpinRite scanner hele harddisken og insisterer på at læse selv de ødelagte steder ved brug af nogle ret hairy algoritmer. Det ser lidt gammelt og DOS-agtigt ud, men skinnet bedrager som bekendt.

    Desværre fås det så ikke til Mac…

  4. Suzy-Hang-Around

    Pyj, godt at høre at hjerteblodet blev reddet, fik helt ondt i maven da jeg læste din forrige post. Har netop overtalt søster til at købe ekstern harddisk, så vi kan have backup-plads for hinanden – jeg HAR selvfølgelig én, men pga. mikrokapacitet på min computer er der masser af ting jeg kun har på den eksterne: al musikken, you guessed it. Mareridt hvis det skulle forsvinde.

  5. Kenneth

    1) Jeg bruger selv Norton Ghost http://www.symantec.com/home_homeoffice/products/overview.jsp?pcid=br&pvid=ghost10 – det er ikke gratis men til gengæld fungerer det og tilbyder også mulighed for at brænde images af dit nuværende system overpå en DVD der bare kan bootes op og lave 100% tilbagerul hvis uheldet skulle være ude.
    Har brugt programmet igennem snart 6-7 år og det har aldrig skuffet.

    2) Jeg ville nok lige reformattere udu-disken og køre lidt stresstest på den – det kan være lidt småuheld men det kan også sagtens være en lurende disk fejl der bare venter på endnu en chance til, at vælte dine data i havnen.

  6. Pingback: Undr! » Blog Archive » iPod + PC = Lorteparforhold?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.