Kategorier
Human Technology Making

Raspberry Pi som mediecenter? (del 1)

…hvori jeg stykker en kørende Pi sammen og gør klar til at installere OpenOLEC 

Jeg har haft en Raspberry Pi liggende i skuffen, men ikke lige vidst hvad den skulle blive til – faktisk så længe at der i mellemtiden er kommet en Pi 2, men pyt nu med det.
Nu har jeg så købt mit første fjernsyn (alle de hidtidige har jeg arvet efter de var forældede og fjernbetjeningerne gået døde), så må det være tid til at få Raspberry Pi’en til at servere medieindhold lidt lækkert på mit smarte tv…

Plex får fin omtale og mit nye tv har en Plex App, så jeg overvejede en RasPlex installation – men det viser sig at Raspberry Pi kun kan trække klienten, ikke medieserveren – og klienten har jeg jo allerede på tv’et (det er altså kun til løsning til at gøre usmarte tv’er smartere).

Til gengæld henviste flere til Kodi (tidligere XBMC) som godt kan køre fra en Pi, så det må prøves. Der var en hjælpsom demo af en installation på Youtube, det så overkommeligt ud.

Først skal der dog software på Pi’en og det krævede en sletning af MicroSDkortet. Selv om min macs disk utility/diskværktøj kan formattere SDcards duede det ikke, så jeg hentede det officielle SDcard formatter værktøj, så hjalp det! Så hentede jeg NOOBS softwarepakken fra RaspberryPi.org.

Siden det her var spontant er det en totalt klondike samling af hvad jeg kunne finde i skufferne: Et HMDI-kabel til at sende billede tv’et, et kabel fra en kindle kabel til at trække strøm fra TVet til Pi’en, og kæresten keyboard der er så oldgammelt at det har en adapter fra rundt stik til USB. Nå, men der skal jo også noget software til – og det skal på et Pi’ens microSDcard – der lige skal formatteres først. Skufferne gemte heldigvis også på en Micro til SD adapter, så det kunne komme i min mac!

Det virkede ikke i første omgang, jeg troede det måske var min klondyke-samling af kabler, men det viste sig at være en idiotfejl om nok at have flyttet alle filerne over på SDkortet, men stadig liggende i unzip-topmappen… Men da jeg fik det fixet kom der gang i den grønne lampe (der indikerer at SDkortet er aktivt):

Det lykkedes også at få menu til valg af installation på skærmen, og finde ud af at KODIdistributioner så har egne navne: OSMC der indeholder et OS også – og OpenELEC, der kun er beregnet til at køre KODI mediecenter. Så den valgte jeg. Jeg kan bare ikke trykke install, eller indstille sprog for tastaturet, for jeg har ingen mus! …men det er vist også tid til at gå i seng.
<To Be Continued, som man siger>

IMG_4802

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.