Kategorier
Human Technology Making

Raspberry Pi som mediecenter? (del 2)

…hvori det lykkes at få installeret OpenOlec og få KODI til at indexere filer fra et eksternt drev

Nattens forsøg endte i manglende mus – men med lånt mus i hus lykkedes det i dag at trykke install og herfra var det ned ad bakke:

Raspberry Pi installedere OpenELEC’s udgave af KODI uden problemer. Et par valg senere kunne jeg installere add-ons, skins og hvad jeg ellers kunne have lyst til. Næste udfordring var at få videoer ind. Min plan er at få den til at læse en disk med film på – og alle videoerne på youtube demo’er hvordan man bare vælger drevet i sin tilføj kilde-liste og vupti…

Problemet var bare at der ikke dukkede noget drev op, så jeg måtte ud i lidt fejlfinding.

Første gode idé: Formattér drevet i et format RPi kan læse! Sådan en Linux-baseret mikrofætter læser nok ikke OSX-formatterede diske, så den fik en FAT-formattering i stedet. Men stadig ingen succes i KODI.

Anden gode ide: Mere Strøm! Jeg har jo krejlet strøm til RPi’en via USB fra tv’et, og jeg måtte konstatere at RPi ikke har de vilde USB-porte, der kan bære at jeg også daisychain’er en harddisk på, der skal have strøm for at køre. Der var godt nok lys i lampen, men det lød ikke helt som kørende drev, da jeg stak øret ned til den! Jeg har ikke lige en disk på lager med strømforsyning, så det er åbenbart tid til at sove på projektet igen…

Update:
Ved nærmere eftertanke har jeg jo én disk med egen strømforsyning: en gammel cradle med store klodsede SATA-diske. Med den forbundet til RPi er der nu hul igennem til disk med film, hvis jeg vælger den direkte – men jeg kan ikke vælge den som kilde at tilføje videoer fra.
Gættede på det var fordi den ikke er formatteret så RPi’en kan læse den selv, men min cradle tager også mindre diske, og selv med den FAT-formatterede har jeg samme problem: Den dukker op på listen over tilkoblede ting (og derfra kan jeg gå ind i den og se film hvis jeg vil), men jeg kan ikke vælge drevet under “tilføj video”, hvor det eksterne drev stadig ikke er den mulighed.

Update 2:
Men spøger man internettet, får man svar, når man først har regnet ud, hvad det er man skal google: og andre har som regel fået svaret allerede – jeg fandt en anden n00b havde spurgt til samme problem og fået hjælp til stien: Problemet var jo bare at jeg ikke taler Linux-stier. Går man i roden /var/media/ så kan jeg godt hente videoer fra min disk, (og uanset diskformat indlæser den fint!)
Yay! Succes!

Kønt er det ikke, men det virker:

IMG_4808

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.